tiistai 30. joulukuuta 2014

Partiovuosi 2014

Koska blogi jäi vähän pidemmälle tauolle (ja luulen että kirjoittamisvastuu on siirtynyt kokonaan mulle), niin tässä oikein kunnon postaus vuoden 2014 partiotapahtumista, joissa olin henkilökohtaisesti mukana!

28.2-2.3. SEIKKAILIJOIDEN YÖRETKI, Lopen seurakunnan vanha leirikeskus Pomola

Johtajina Anniina, Suvi ja Tea. Ihan mielettömästi pieniä ja apupoikina minä, Veikko ja Pietin kitara (Pieti itse ei ollut paikalla). Viikonlopun aikana suoritettiin "Tähdet ja avaruus" -taitomerkkiä ja puhuttiin kiusaamisesta. Itse pyrin hakkaamaan puita ja lämmittämään kämppää. Ja luonnollisesti soittamaan kitaraa! (En erityisesti välitä johtamisesta, koen olevani huomattavasti enemmän hyödyksi muissa hommissa.)


14.-16.3. ROK (RYHMÄNOHJAAJA-KURSSI), Kärkölän seurakunnan leirikeskus

Jollakin ihmeellä meidän lippukunnan samoajat oli tälle kurssille saatu ilmoitettua. Aluksi valitin esimerkiksi:"Kaikki muut on nuorempia kuin mä" ja "Mun koulujutut menee ihan huonosti tän takia." Viikonlopun aikana huomasin, että itse kurssilla on kuin onkin mukavaa! Ja kyllä ne koulujututkin tuli tehtyä, kunhan vain jaksoi vapaa-aikana keskittyä niihin muutamiin tehtäviin, jotka olivat läksyinä.

 Tutustuttiin moniin lähialueen samanikäisiin partiolaisiin. Kurssilla oli muutenkin aika rento meno, vapaa-aikaa oli suurin piirtein yhtä paljon kuin opeteltaviin asioihin meni aikaa. Pieti the isonen dissasi tosin Kärkölän seurakunnan leirikeskusta... :D

Taisi olla lauantai-ilta, kun kaikki loppilaiset ROKilla olijat (Veikkoa lukuunottamatta) ahtautuivat Pietin, Veikon ja Sampon huoneeseen katsomaan Netflixistä "Kauhea kankkunen" -leffan kakkososaa. Pietin kännykässä olevasta ihme hifistely-projektorista oli kerrankin hyötyä!

Aika moni kurssilla opetettu asia (tutustumisleikit, ryhmän psykologia, millainen on hyvä johtaja jne.) olivat mulle aika tuttua ennestään, mutta kertaus ei tosin ole koskaan pahaksi! Suosittelisin silti käymään ed. main. kurssin siinä jossakin 15-16 -vuotiaana, jos haluaa mahdollisimman paljon irti!


26.4. PARTIOVIIKON TORITAPAHTUMA, Lopen tori

Pirjetan Partio ry päätti hankkia näkyvyyttä partioviikon kunniaksi. Käytännössä tämä tarkoitti ns. PopUp-kolon pystyttämistä Lopen torille. Tarjolla oli makkaraa, kahvia ja mehua. Puiden rangoista sai myös veistää jotain. Tulihan lopulta muutama ohikulkija katselemaan ja kyselemään, mutta varsinaista hittiä toritapahtumasta ei tullut.

Muutama kuva lippukunnan sivuilta: (Suurin osa kuvista on toistaiseksi jumissa vanhalla koneella, äh. Kuvat by Antti)
Makkaranpaistoa tynnyrissä. Sain jostakin nuotiomestarin rytkyt päälleni.

Tean pappa toi traktorinsa torille, joten lähdettiin pienelle "kunniakierrokselle" Lopen keskustaan!


3.-4.5. SAMOAJIEN "MÖKILLEJEEJEEE", Kalamaja

Naapurilippukunnan tytöt järjestivät Kalamajalla mökkeilyviikonlopun ilman johtajia. Viikonlopun aikana saunottiin oikein kunnolla, käytiin uimassa ja muuta mukavaa. Erityisesti mieleen jäi hyvä ruoka!


5.6. KEVÄTKAUDEN PÄÄTÖS, Lopen Vanha kirkko

Perinteinen lippukunnan kauden päätös Vanhassa kirkossa.


7.-8.6. SUURJUHLA 2014, Kouvola

Yksi tämän partiovuoden kohokohdista! Rapiat 8000 partiolaista pakkautui Kouvolaan, huh huh! Huivikaulojen bongailu oli väistämätöntä!

Samoajaohjelmaan kuului parin aktiviteetin valitseminen lauantaille. Suurjuhlan yksi teemoista oli betoni, joka näkyi erityisesti ohjelmissa. Kaikille samoajille (ja tarpojille) yhteinen ohjelma oli lauantaiaamuna ihanan Arman Alizadin luento <3 Luennon jälkeen oma "Pirkka-Pekka Petelius" -ryhmäni (tai "betonitiimini") suuntasi ensin "Betonin rohkeaa heittäytymistä" -improvisaatiopajaan ja iltapäivällä strategiapeliin nimeltään "Lujaa kuin betoni". Muita ohjelmia olisi ollut myös paintball ja parkour.

Samoajaohjelman ryhmien muita jäseniä ei tiennyt etukäteen, ainakin jos halusi mennä vain johonkin ryhmään randomilla. Aluksi uusien ihmisten tapaaminen jännitti, mutta päivän lopussa samassa ryhmässä tuntemattomien kanssa oleminen ei enää kaduttanut! "Pirkka-Pekka Peteliuksessa" oli paljon mukavaa sakkia, vaikka onnistuinkin aluksi hämmentymään Oulun murteesta. Että terveisiä vaan, jos joku teistä sattuu tämän lukemaan! :D

Samoajaohjelman yksi iltapäivän aktiviteeteista oli taimien istuttaminen Kouvolan junaradan varteen. "Me maksetaan siitä, että me tehdään jonkun kouvolalaisen kesätyöläisen hommat", sanoi yksi meidän ryhmästä nauraen. Skippasin jyväskyläläisten ryhmäläisteni kanssa päivällisen, ja kävimme sen sijaan Partiokylän vieressä olevassa Hesburgerissa. Päästiin sopivasti sadetta pakoon.

Illalla oli Suurjuhlan pääjuhla KSS Energia areenalla. Iltapalan jälkeen viereisellä jäähallilla pidettiin K-samoaja -jatkot. Jatkoilla tuli nähtyä mm. santamäkeläiset, pirkka-pekka peteliuslaiset ja ROKilta tutut Kalle ja Jenna. Saatiin selville, että Jennan lippukunta majoittui samassa koulussa kuin me. Mukana ollutta olkihattuani oltiin kehuttu päivän aikana, ja jatkoilla hattu seikkaili ties missä.

Sunnuntai alkoi partiojumiksella (tai vaihtoehtoisella ohjelmalla) ja jatkui paraatilla. Aamulla väsytti aivan hirveästi! Olin heräillyt pitkin yötä. Paraatissa me taas huudettiin lähes koko matka, Ääni tykkäs.2.-5.8. SAMOAJALEIRI KOHU, Evo, Hämeenlinna

Vähän eri sortin leiri tällä kertaa! Ei lapsia, joiden perään tarvitsisi katsoa. Eikä omia aikuisia, jotka olisivat pomottamassa! Kyseessä oli siis Hämeen partiopiirin (toki muistakin piireistä oli porukkaa) järjestämä leiri samoajaikäisille.

Aluksi hämmennystä tuotti leirivartiot, joihin meidät rapiat 200 osallistujaa jaettiin. Omasta ryhmästäni tunsin ennestään vain Suvin, jonka olin tavannut aiemman kesän piirileirillä. Ja mullakin taisi käydä vain tuuri, suurin osa ei tuntenut ennestään ketään!

Anyway, ryhmät tutustuivat toisiinsa ennen leiriä somen välityksellä. Päätettiin kans ryhmän nimi (Indus) ja kuka ottaa mitäkin vartion yhteisistä tavaroista mukaan leirille.

Ensimmäisenä leiripäivänä käytiin leikkimielinen partiotaitokisa Hämeenlinnan keskustassa. Meidän ryhmähenki toimi niissä kisoissa tosi hyvin, kuin me oltaisiin kisattu jo monta vuotta samalla porukalla. Iltapäivällä bussi suuntasi kahdessa erässä Evolle.

Minä ja Veikko oltiin sovittu santamäkeläisten (+parin niiden poikaystävän) kanssa, ett me yövytään niiden kanssa samassa porukassa. Aluksi kun saavuin Evolle, olin ihan paniikissa, koska en tiennyt mistä löytäisin ko. ihmiset, mutta onneksi ei tarvinnut etsiä kauaa! Koska muut olivat tulleet jo aikaisemmalla bussilla, mun tarvitsi vain heittää tavarani Veikon telttaan. :D

Leirin teema, "pää edellä maailmaan", näkyi sekä ruokailussa että joissakin ohjelmissa. Ruoka oli järjestetty jonkin teemamaan mukaan. Parhaiten jäi mieleen englantilainen aamiainen. Koska moni ei ole syönyt partioleirin aamiasella pekonia! Erään päivän liikuntaohjelmista sai valita taas joko joogan, rugbyn tai erilaisia leikkejä. Ohjelmasta toiseen sai mennä aivan mielensä mukaan, mutta itse päädyin viettämään koko kaksi tuntia joogassa.

Kohu oli luultavasti rennoin partioleiri, jossa olen koskaan ollut. Aikataulua ei käytännössä ollut ollenkaan, eikä kukaan oikeastaan tullut sanomaan, jos ei vain jaksanut olla jossakin ohjelmassa. Parasta oli kuitenkin oma "kommuunimme", johon hmm... lainasimme (Kilke-, Ilves- Kohu-, jne.) suoralta löytynyttä vanhaa tiskipöytää ja sohvaa. Tähän kun lisäsi vielä riippumatot ja teltan sadesuojasta tehdyn katoksen, niin jes!

Toiseksi viimeisenä iltana katsottiin joku pienen budjetin kotimainen elokuva. Kaikki repesivät randomisti leffassa esiintyneelle Arttu Wiskarille. Viimeisenä iltana monissa partiobileissä aikaisemminkin soittanut DJ Jangler tanssitti meitä ns. "Raffu-lavalla" yömyöhään asti.

Viimeisenä päivänä vanhimmat samoajat (mukaanlukien minä) antoivat vaeltajalupauksen, nuorimmat leirillä olijat taas samoajalupauksen. Suurin osa päivästä vaan kärvisteltiinkin sitten suoralla ja odotettiin bussia. Fun fact: Vaikka aurinko paistoi koko leirin ajan, kukaan ei saanut auringonpistosta.

Leirin viimeinen "kohukohta" oli bussin renkaan puhkeaminen. Selvittiin kuitenkin takaisin Hämeenlinnan keskustaan ilman sen kummempaa draamaa...


Joku syksyinen lauantai, SAMOAJIEN KOKOONTUMINEN, Sampon hima

Olin kerrankin suunnitellut muutaman oman kokoontumisen syksylle, mutta lopulta meidän vartio onnistui pitämään vain yhden niistä (,josta Pieti tosin puuttui. Mutta muuten propsit team Sampo&Pietille, jotka johti seikkailijoita tän syksyn). Tällä kertaa pidettiin kokoontuminen Sampolla. Aiheena meillä oli stressinhallinta.

 Oikeastihan me siis katsottiin Youtubesta STP:aa ja PewDiePien videoita. Lopuksi me tehtiin rentoutumisharjoitus. Sampon pikkusisko Saara liittyi joukkoomme makoilemaan Sampon huoneen lattialle. :D ´


10.12. LIPPUKUNNAN PUUROJUHLA, Lopen kirkon seurakuntasali

Lippukunnan syksyn päätöstapahtuma. Vapaamuotoista ohjelmaa. Pilpalan sudut esittivät oman näytelmän, oli leikkiä, pantomiimia ja mä esitin kitaralla Leevi and The Leavingsin "Jossain on kai vielä joulun". Koska sali oli aivan täynnä, akustiikka oli aivan 1/5. Lähetän silti vihaisen katseen kaikille niille vanhemmille, jotka eivät jaksaneet seurata sudujen näytelmää, koska puhetta ei kuulunut.

Tämän lisäksi olin lippukunnan sudareiden leirillä kesällä auttamassa iltaohjelmassa ja vaikka kuinka monessa kokouksessa! Ensi vuonna onkin sitten Pirjetan Partion 40- vuotisjuhlavuosi!

Hyvää uutta vuotta 2015!

P.S.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti