lauantai 12. lokakuuta 2013

Pirjetan Partio Poronpolulla

Sunnuntaina 29.9. Poronpolku ry:n järjestämällä 47. Poronpolulla Lopella oli Pirjetan Partion lippukunnan pisteellä kolme samoajaa vartiostamme: Sonja, Pieti ja Veikko.
Poronpolku on vuodesta 1967 lähtien järjestetty kävelytapahtuma. Nimi Poronpolku tulee reitillä alunperin sijainneella Marjatta ja Jaakko Estolan metsäalueella, jossa oli porotokka. Kiertäjillä oli mahdollisuus tutustua porotarhan elämään. Vaikka porot lähtivät alueelta vuonna 1974, nimi säilyi.
Reittien pituudet ovat nykyään 5 km, 13 km, 18 km, 24 km ja 30 km.
(Lähde: poronpolku.fi)

Lippukuntamme Pirjetan Partio oli jälleen kerran pitämässä letunpaistopistettään Prammilla. Lippukunnan piste sijaitsee myös viiden kilometrin perhereitin varrella, jonka kallioilla voi nähdä maahisia ja peikkoja. 

Pieti:
Mää tulin vast kahekstoist remmiin Prammille, kun äiti oli sanonu, ettei mua tarvittais aikaisemmin. Isä soitti kuitenkin meidän aamiaispöytään Irlannista asti (oli kuoron kans laulelemassa), että Heinosen Timo oli laittanut Facebookkiin kuvia Pirjetan Partion pisteestä, joka oli täynnä väkeä. Ja sit kiireellä Prammille.
Aloitin pilaamalla asiakkaiden letut. Toisinsanoen mut pistettiin paistamaan lettuja matalalla pannulla, jjoka oli vinossa ja jonka kaasu oli vähissä. Toisin sanoen letuista tuli epätasaisesti kypsiä ja repaleisia "design"-myttyjä. Maku oli kuitenkin aina yhtä hyvä, ja myöhemmin saatiin pannukin korjattua. Johan tuli parempia lettuja! Sen jälkeen toimin hillopisteellä. "Omenaluumua, mansikkaa ja omenaa", ja kaikki oli tyytyväisiä. Sitten juoksupojaksi Pirunkalliolta Prammille ja takaisin jne.
Päivän päätteeksi problemaattista pisteen purkua ja siivousta. Sitten takaisin lukion koeviikon pänttäämisiin...

Faltsu:
Mun aamu alkoi jo aikaisin, sillä tulin Anniinan kyydissä Prammille kasaamaan letunpaistopisteitä. Perillä odotti Antti, joka antoi melkein heti mulle kameransa lainaan. Jee! Pienen auttelun lomassa otin kuvia pisteestä. Oli tosi kivaa toimia valokuvaajana, ja toivottavasti pääsen myös jatkossa tekemään samanlaisia hommia (vink vink lippukunta).
Poronpolulla tuli tavattua paljon tuttuja. Päivä oli omasta mielestäni erittäin onnistunut! Meillä oli ainakin hauskaa, todisteena muutama blogiin päätynyt kuva...
VeikkoJohtaja(ntapaisemme) Anniina ja Sampon pikkusisko Saara (seikkailija)

Henkka (vaeltaja) omassa persoonassaan

Sammalten heittäminen kalliolta harmmittomien lenkkeilijöiden 
päälle aamutuimaan on parasta! ;)Mmm... Lettujaa....


Jonkin takia tulee mieleen Jack Sparrow...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti